MiniAnne med AED (hjertestarter)

med bruk av hjertestarter for helsepersonell
Image

Effektiv opplæring i HLR og
og bruk av hjertestarter
på bare 45 minutter!

”MiniAnne” er en liten, oppblåsbar treningsdukke som sammen med en instruksjonsfilm på dvd representerer en ny og enkel metode for å lære basal hjerte-lungeredning på 30 minutter og deretter bruk av hjertestarter på 15 minutter. Kurset er oppdatert i hht gjeldende norske retningslinjer for HLR og DHLR.  Læremetode og faglig innhold i ”MiniAnne med AED” er godkjent og anbefalt av Norsk Resuscitasjonsråd og Norsk Førstehjelpsråd.
 
I løpet av 2013 vil en liten animasjonsfilm med en quiz og litt fordypningsstoff knyttet til treningen med MiniAnne bli tilgjengelig og anbefalt fra kursportalen i på www.nrr.org.

Kurskonseptet er svært
fleksibelt fordi

  • det gir effektiv trening når alle har hver sin treningsdukke (MiniAnne)
  • man ikke er avhengig av godkjent kursinstruktør
  • opplæringen gjøres på mye kortere tid enn ved tradisjonelle HLR-kurs.  Dermed unngås kostnader som ellers påløper når ansatte må sendes på kurs i mange timer 
  • opplæringen kan gjøres på egen PC (alene) eller for større grupper (på storskjerm), på arbeidsplassen eller hjemme
  • man kan ta kurspakken med hjem og selv lære opp familie og venner
Image

Kurset er testet av American Heart Association som har vist at det er både er mulig å lære god DHLR på 45 minutter og at de innlærte ferdighetene ”sitter” bedre enn ved mer tradisjonelle HLR-kurs.

Image

Bruk av hjertestarer er "førstehjelp"

Både Norsk Førstehjelpsråd og Norsk Resuscitasjonsråd anbefaler at bruk av hjertestarter inngår som en del av all ordinær førstehjelpsberedskap.  Dette har ført til at det er blitt stadig mer vanlig å tilby ansatte både i det private og i det offentlige opplæring i hjerte-lungeredning i bruk av hjertestarter.

Hvem kan bruke MiniAnne med AED

”MiniAnne med AED” (45 min.) anbefales for legfolk uten organisert eller selvpålagt hjertestarterberedskap som ønsker enkel, rask og kvalitetssikret opplæring i HLR og bruk av hjertestarter.  
 
MiniAnne med AED anbefales også som en introduksjon både ved DHLR-kurs og AHLR-kurs hvis kursdeltakerne trenger en oppfriskning av praktiske HLR-ferdigheter før kurset.
 
”Norsk grunnkurs i HLR med bruk av hjertestarter (DHLR-kurset) (2 ½ -3 timer) anbefales fortsatt for helsepersonell, førstehjelpspersonell (”first responders”) og andre med pålagt/selvpålagt beredskap (f.eks. politi, brannfolk, vektere o.l.).

 

Support

Trenger du hjelp med portalen, send en mail til support@nrr.org

Support

Copyright © 2024 Norsk Resuscitasjonsråd

Please publish modules in offcanvas position.